Cautari pe blog

vineri, 30 decembrie 2011

La multi ani 2012!

La multi ani! Anul ce vine sa va aduca 2012 motive de bucurie si 2012 realizari, multa sanatate, fericire si implinire.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

La vita es un carnaval

vineri, 18 noiembrie 2011

La multi ani pentru printesa familiei Rizea Andreea !







marți, 28 iunie 2011

marți, 7 iunie 2011

Cuba - vacanta de vis







     Stat in America Centrala insulara. Asezatra la 145 km la Sud de Florida, cuprinde insula Cuba si insule mai mici din apropiere ( in total mai mult de 4000 ), precum Isla de la Juventud, cunoscuta si sub numele de Insula Pinilor.
     Frumoasa insula a Cubei reprezinta o vie atractie pentru turistii din intreaga lume, atat prin impresionantele bulevarde si piete ale metropolei Havana, cat si prin deosebitul farmec al arhitecturii coloniale spaniole al celorlalte orase si provincii ale sale, cum ar fi : Cienfuegos, Trinidad, Varadero sau Santiago de Cuba. Aceste orase prezinta obiective turistice importante, ce trebuie vizitate pentru o vacanta de neuitat in Cuba.
     Capitala: Havana. 
     Limba oficiala: spaniola.
     Religii: romano-catolica, santeria.
     Moneda: peso cubanez.
     Clima: semitropicala.
     In 1492, Cristofor Columb a revendicat insula pentru Spania; cucerirea spaniola a inceput in 1511, cand a fost intemeiata asezarea Baracoa.
In secolele urmatoare, indienii autohtoni au fost exterminati, iar sclavii africani, incepand cu sec. XVIII si pana la abolirea sclaviei in 1886, erau adusi aici pentru a lucra plantatiile de zahar.


Trabucurile cubaneze...
Cuba este renumita datorita trabucurilor, acestea sunt considerate cele mai bune din lume.
Puteti cumpara trabucuri cubaneze din Fabrica des Tabacos Partagas din Havana, dar si de la vanzatori ambulanti de pe strada.



HAVANA 

    Havana este cel mai mare oras al tării si capitala. Alte orase importante sunt: Santiago de Cuba si Camagüey. Printre cele mai cunoscute orase mici se numara Baracoa ( prima asezare spaniola din Cuba), Trinidad si Bayamo.
    Fondata in 1519 si impresionand prin stilul colonial al arhitecturii sale, capitala Cubei atrage turistii prin bulevardele sale somptuoase, prin muzeele, bisericile si fortaretele martore ale unei vechi civilizatii.

     Ce se poate vizita in Havana ?
   Havana centrala reprezinta o zona foarte atractiva pentru turisti, aici aflandu-se sase cladiri istorice emblematice pentru cultura cubaneza, dintre care cea mai impunatoare este cu siguranta Capitoliul. 
   Cele patru strazi istorice, precum si pietele din Havana centrala sunt impanzite cu autoturisme din anii ’50, foarte bine intretinute, care dau orasului un aer exotic.

    Gran Teatro de la Habana e o parte a complexului Palacio del Centro Gallego, plasata in centru orasului. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului mai multe spectacole celebre, astazi fiind sediul Operei si a Baletului National Cubanez. 

                                               Gran Teatro de la Habana 


     Muzeo de la Revolucion, a fost proiectat ca si palat prezidential, interiorul acestuia oferind numeroase detalii despre lupta cubaneza pentru independenta. 

                                          Muzeo de la Revolucion 


       Havana Veche face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorita bogatiti istorice, culturale si arhitecturale.

     Calle Oficios este strada pe care se afla cele mai multe muzee din oras, cele mai cunoscute fiind Museo del Auto Antiguo, unde sunt expuse masini antice, Museo                Numismatico, unde se afla expuse diferite colectii de monede si Muzeul Casa de los Arabes, unde pot fi vazute obiecte vechi din civilizatia araba. 

     Catedrala San Cristobal, reprezinta una dintre atractiile principale ale Havanei, datorita faptului ca se presupune ca aici ar fi adapostite ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb. Cladirea impresioneaza prin arhitectura neoclasica cu elemente baroce specifice cubaneze. 

      Vedado, a treia zona a Havenei reprezinta zona comerciala si moderna a orasului, cuprinzand patru mari bulevarde in care sunt amplasate cele mai importante cladiri administrative si economice ale Cubei. Aici se afla Plaza de Revolution, una din cele mai cunoscute locuri ale Havanei, unde au loc evenimentele politice sau culturale importante. In centru acesteia se afla memorialul Jose Martini, un turn cu o inaltime de 109 m, din varful caruia se poate admira privelistea intregului oras. 

     Carnavalul de la Havana se desfasoara la sfirsitul lunii iulie si inceputul lui august, debutind cu parade in fata Capitoliului si de–a lungul Maleconului in serile de weekend, acesta anuntind incheierea recoltarii trestiei de zahar, initial vestind, de asemenea, perioada in care sclavii erau liberi pentru a se bucura de sarbatoare. 

"Tropicana Show"

Primul show cubanez a fost in 1939 la deschiderea acestui club de catre Victor Correa. Printre celebritatile care au urcat pe scena clubului se regasesc: Nat Jing Cole, Benny More, Bola de Nieve si Celia Cruz, etc.
Tropicana Show se desfasoara intr-un club de noapte din Havana care se numeste Tropicana. Acest cabaret poate fi comparat cu Moulin Rouge din Paris. Acest spectacol este uimitor datoriita coregrafiei, efectelor de iluminare, schitele costumelor. Este programul cu cel mai inalt nivel cu aportul a 200 de dansatoare cubaneze frumoase.






VARADERO 

    Situat in vestul provinciei Matanzas, Varadero incanta privirile turistilor prin cei aproape 20 km de plaja cu nisip alb, unde se pot practica aproape toate sporturile acvatice: inot, scufundari, navigare, windsurfing. La atmosfera sa relaxanta contribuie bulevardele marginite de cocotieri si hibiscus, superbe flori tropicale, numite "flacara junglei".

        Agrementul in Varadero este asigurat, ca in majoritatea oraselor din Cuba de viata de noapte, foarte activa. Exista numeroase cluburi de noapte, café-cluburi, cluburi de jazz, cafenele, baruri si discoteci, dar si cateva parcuri de distractii, precum si numeroase obiective turistice.

     Principalele puncte de atractie sunt reprezentate de impresionanta fortareata Cardenas si de pestera Cueva Bellamar, intinsa pe o lungime de doua mile, impresionand prin nenumatele sale stalactite si stalagmite.

Plaja Varadero


     Puteti opta pentru o excursie la plajele din Varadero, puteti inchiria o barca cu fund de sticla si puteti admira epavele marine si vietatiile marine de la bordul navei. Puteti lua lectii de scuba diving sau sa mergeti la pescuit. 

Excursie la Insula Cayo Blanco 


Puteti opta pentru o croaziera la Cayo Blanco cu cataramanul. Cayo Blanco este o insula nelocuita, care se afla la 30 min distanta de Varadero. Aici aveti ocazia sa admirati litoralul cubanez, care este datorita broscutelor tstoase, pasarilor tropicale, pestilor si a crustaceelor. Pe insula este un centru de scufundari, snorkeling pentru cei care doresc sa exploreze corali si flora marina.



Delfin Show 

Delfinii la semnale sonore in speranta unor inbucaturi gustoase prin trucuri istete fac publicul sa se distreze. 
Program distractiv pentru mari si mici. Puteti rezerva o sedinta de inot cu delfinii ce dureaza cca. 15 min.


SHOPPING
Daca doriti sa faceti shopping in Cuba, cele mai renumite magazine sunt in Havana.

GASTRONOMIE

Mancarea cu specific cubanez este ajiaco – o supa preparata din carne si legume. Se consuma foarte mult peste sau alte specialitati marine. In ceea ce priveste desertul, printre cele mai delicioase este guenguel – un amestec de porumb, zahar si chimen.

Ajiaco 















duminică, 15 mai 2011

Calatorie in India



ACTE NECESARE CALATORILOR IN INDIA 
   Pentru a aplica pentru viza de India, aveti nevoie de: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie; acesta trebuie sa aiba cel putin 2 pagini libere, formular viza completat in original de aplicant, 2 fotografii tip pasaport, rezervarea biletului de avion. 
Taxa de viza este cca. 200 lei/ pers 


    VACCINE PENTRU CALATORIA DVS. IN INDIA 
  Pentru cei care doresc sa calatoreasca in India este foarte important de stiut ca trebuie sa se vaccineze cu 2-4 saptamani de plecare. 
   Va recomand vaccinele impotriva: malariei, hepatitei A si B, meningitei, febrei tifoide, poliomelititei, frigurilor galbene, encefalita japoneza, turbare, rubeola, rujeola. 

PREZENTARE GENERALA 


India se intinde spre golful Bengal la sud - est si spre Marea Arabiei catre sud - vest. 
Moneda nationala: rupia. 
Suprafata: 3.166.414 kmp. 
Populatia: 1.210.193.422
Capitala: New Delhi 
In India se intalneste o mare varietate etnica, locuitorii fiind descendenti ai invadatorilor sau ai celor care au populat continental in timpuri stravechi. 
Limbile oficiale sunt hindi si engleza, dar se vorbesc de asemenea si alte limbi, precum: bengali, kasmira, marathi, urdu si limbi dravidiene. 
Religii: hinduism, budism, sikhism, islam, crestinism. India este alcatuita din 3 regiuni geografice: Muntii Himalaya, care formeaza granita de nord, campia gangetica si a Indului si regiunea de sud, in care se afla podisul Deccan. 


CE VIZITAM IN INDIA? 

DELHI 
      In Delhi vizitam: poarta Indiei, Qutab Minar, Mormantul Humayun, Rastrapati Bhawan, Circul Post Rajpath Co naught. 

POARTA INDIEI

Poarta Indiei este un monument construit in cinstea celor 70.000 de soldati indieni cazuti in Primul Razboi Mondial. 

MOSCHEEA JAMA MASJID

Moscheea Jama Masjid, aceasta este cea mai mare moschee din India. Mocheea a fost construita intre anii 1644 si 1658 la ordinul imparatului Shah Jahan Mughal. Vom vizita Rajghat acesta este locul unde a fost incinerat Mahatma Gandhi pe 31 ianuarie 1948. 

FORTUL ROSU  

 Fortul Rosu a fost construit intre anii 1638 – 1648 de imparatul Shah Jahan. Se numeste Fortul Rosu datorita constructiei sale din piatra rosie si este unul dintre cele mai frumoase forturi din lume. 

TEMPLUL LAXMI NARYAN 

Templul Laxmi Narayan a fost construit in 1938 in cinstea Zeitei Laxminara. Anual mii de pelerini din toata lumea se aduna aici pentru a sarbatorii zilele: Janmashtami si Diwali. Constructia Palatului Prezidential a inceput in 1927 si a fost terminat in 1929, servea ca resedinta a Viceregelui. 
Turnul Qutab Minar a fost construit pentru a celebra Victoria din 1193. Turnul este construit din gresie rosie iar peretii acestuia sunt sculptati cu versete din Coran. HumayunTomba fost construit in 1565 I.H, la cererea reginei Haji Begum. 

AGRA 

TAJ MAHAL 





Constructia Taj Mahal-ului a demarat in 1631 si a durat 22 de ani. Se spune ca 20 de mii de oameni ar fi fost trimisi sa munceasca aici. Materialele erau aduse din intreaga Indie si din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei "flote" ce numara 1000 de elefanti. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne". Cladirea "rasare" din peisajul roscat, asezata fiind pe o terasa de marmura alba care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali. Complexul mai cuprinde in afara de palatul propriu zis si doua moschei construite in acelasi stil inconfundabil. Inauntrul domului se afla sicriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase. Atat de stralucitoare sunt interioarele incat au fost descrise ca fiind "proiectate de uriasi si finisate de bijutieri". Singurul obiect asimetric din interiorul domului este sicriul imparatului care a fost construit alaturi de cel a reginei, cativa ani mai tarziu. Imparatul a fost detronat de unul dintre fiii sai si incarcerat in fortul din Agra. In timpul celor 8 ani de prizonierat imparatul putea sa vada "lacrima" imaculata a Taj-ului. Aceeasi marmura este intalnita si in camera mortuara, care prezinta sculpturi cu modele florale. 

JAIPUR 

Orasul Jaipur este cunoscut sub numele de Orasul Roz, deoarece toate cladirile orasului au o tenta de culoare roz. Este un oras medieval ce ne incanta cu imaginea unor palate impunatoare, forfota bazarelor. 

FORTUL AMBER



Fortul Amber 
Excursia cu elefantii la Fortul Amber este extraordinara, pe parcursul plimbarii puteti admira orizontul orasului Jaipur, Lacul Maotha si zidurile acestuia. In drum spre Amber se face un popas pentru a fotografia Hawa Mahal sau Palatul Vanturilor. 
Turul Fortului Amber este un tur clasic si romantic. (Turul Fortului Amber dureaza aprox.3-4 ore). In interiorul Jag Mandir se afla Sheesh Mahal sau Palatul Oglinzilor, acesta este principala atractie in Fortul Amber. 
Jag Mandir a fost construit de Maharaja Narinder Singh intre anii 1845-1862. Sheesh Mahal este împodobit cu mii de bucati de oglizii comandate special din Belgia. 

MANDAWA 
Principalele atractii ale orasului Mandawa sunt: Fortul Mandawa, siturile turistice Lakshmi Narayan Ladia Haveli, Haveli Newtia si Gulab Rai Haveli Ladia. 
Fortul Mandawa a fost construit in 1797 la cererea imparatului Shekhawati Nawal Singh. 

JAISALMER 
In Jaisalmer puteti opta pentru excursia cu camilele la dunele de nisip Sam. Va recomand sa nu va aventurati si sa stati aproape de raika ( ghidul ) dvs. care va va conduce prin nisipurile miscatoare. Seara se face un foc de tabara iar in jurul focului se canta balade la harpa sau narth, iar dansatorii rajasthani danseaza in jurul focului. 






Orasul Jaisalmer este popular datorita forturilor sale, palatelor havelis (vile), caselor de chihlimbar, dunele sale de nisip care ofera un safari exotic. 
Atractiile turistice ale orasului Jaisalmer sunt: Fortul Jaisalmer, Patwon ki haveli, Nathmalji ki Haveli, Salim Singh ki Haveli, Turnul Tazia si Lacul Gadsisar. 

Fortul Jaisalmer este situat pe dealul Trikuta. A fost construit in sec. al 12 lea, cu o inaltime de 250 m inconjurat cu un gard de 30 m inaltime, cu 99 bastioane. Conacele Jaisalmer au fost construite de negustorii bogati ai orasului. 
Conacul Salim Singh ki Haveli a fost construit in 1815 la cererea ministrului Singh Salim. Conacul Nathmal Haveli a fost construit in anul 1885 de ministrul Diwan Mohata Nathmal. Bara Bagh este o oaza de pe malul Gadsisar Sagar. 
Turnul Tazia a fost construit in 1886 I.H si a fost dedicat conducatorilor orasului Jaisalmer. 

         UDAIPUR


Principalele atractii ale orasului sunt: Palatul City, Suraj Gokhada, Balconul Soarelui, Templul Jagdish, Lacul Fateh Sagar, Sahelionki- Bari, Scoala de Pictura in miniatura, Lacul Pichola, Jag Mandir. 
Palatul City a fost construit in 1725, fiind situat de-o parte si de alta a Lacului Pichola. Maharanas Suryavanshi de Mewar se adresa poporului in momentele de cumpana, de la Balconul Soarelui pentru a restabili increderea poporului sau. 
Templul Jagdish 

Templul Jagdish a fost construit in sec. al 16 lea si a fost dedicat Domnului Vishu. 
Gradina Sahelionki-Bari a fost conceputa ca un parc de agrement, destinata celor 48 de slujnice care o insoteau pe printesa Udaipur. Sahelionki - Bari are numeroase fantani, 4 piscine, statui sculptate in forma de elefanti si pasari. 
Scoala de Pictura in miniatura, unde aveti ocazia sa interactionati cu artizanii care va vor da cateva sfaturi despre arta traditionala. Seara puteti opta pt o plimbarea cu barca pe lacul Pichola. 

GASTRONOMIE 

        Bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari. 
Aceste combinatii au dat nastere unei adevarate arte care variaza in functie de religie, bogatie, gust si mai ales clima. 
       In nord, datorita climei mai reci, mesele contin mai multa carne, accentul cade pe condimente, dar nu pe chili. In zonele de nord ale Indiei, orezul nu este foarte popular. 
        In sud, unde clima este foarte calda, se intalnesc multi vegetarieni (o influenta a hinduismului), iar orezul este la loc de cinste, acesta fiind mancat intotdeauna cu mana. 
Nordul si vestul Indiei au fost mult influentate de ocupatia musulmana, astfel ca exista feluri de mancare inrudite cu cele din bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei Centrale, precum kebab, kofta si biryani: Rogan Josh (miel picant); Gushtaba (chiftelute picante in iaurt);  deliciosul Biryani (carne de miel sau de pui in orez cu aroma de portocale stropit cu zahar).

Gushtaba

 Biryani 

Rogan Josh 

In est, predomina influentele bengaleze, reprezentate de pui cu curry sau linte. Cat despre coastele Indiei, se spune ca mancarea de aici este divina. Se consuma mult peste, fructe de mare si nuca de cocos. 
In sud-estul Indiei, chili este regele mesei, folosit uneori in exces. In ceea ce priveste produsele lactate, se folosesc foarte mult: untul (ghee) si iaurtul (dahi). 

SFATURI … 


Daca v-ati hotarat sa va luati o vacanta in India va recomand sa va cazati la hoteluri de 4-5*, deoarece cele de 3* sunt modeste. 
Va recomand sa va cumparati bilete de transport ( autobuz, tren, avion pt cursele interne ) de la agentii licentiate. 
Taxiuri: 
Va recomand sa intrebati care este costul pe km / parcurs inainte de a va urca in taxiu, deoarece exista riscul ca la sfarsitul calatoriei dvs. , taximetristul sa va ceara un tarif mai mare. Puteti negocia pretul pentru calatoria dvs. cu indianul inainte de a va urca in taxiu. 
Va recomand sa va luati medicamente la dvs. , deoarece in India medicamentele fabricate la nivel local nu au acelasi nume ( brand ) ca in Romania. Este indicat sa aveti reteta de la medicul de famile pentru toate medicamentele care le aveti la dvs. 
Va recomand sa va luati incaltaminte comoda si haine adecvate, deoarece la intrarea in temple nu va lasa sa intrati daca vi se vad portiuni din piele. La intrarea in temple sunt camere unde va unde va puteti schimba si puteti pune pe dvs. o pelerine sau va puteti depozita diferite obiecte. 
Nu va recomand sa calatoriti in India pe cont propriu fara un grup organizat si un ghid care sa va insoteasca pe toata perioada sederii dvs. acolo. Evitati zonele izolate si iesirile noaptea. 


Asta e tot, va urez vacanta placuta ! 



vineri, 6 mai 2011

Nessebar, evadare de week-end ....


Nessebar Bulgaria










      

       De ceva vreme tot vreau sa scriu cate un articol despre diferite obictive turistice vizitate, sau nevizitate dar pe care as dori sa le bifez.
     Am asteptat insa ceva vreme, pentru a putea face acest lucru, deoarece pana acum nu era posibila incarcarea de imagini multiple pe site.
        Asadar am sa vorbesc putin despre Nessebar, Bulgaria, desi suntem acum intr-o minunata zi de toamna, iar vara a apus demult.. Insa amintirea unei veri calde, prietenoase si a unui oras cat se poate de romantic, ma determina sa scriu, sa visez cu ochii deschisi la evadarea din acest oras agomerat si acum morocanos, Bucuresti.
       Randurile acestea le scriu pentru cei care nu au vizitat inca Nessebar, Bulgaria, cu recomandarea de a nu ezita sa dea o fuga in orasul de la malul Marii Negre din partea bulgara, intr-o zi calduroasa de primavara, vara.
       Nessebarul, si mai ales vechiul Nessebar ( Old Nessebar | Nessebur) te surprinde placut cu casutele lui cu aspect rustic si vechi, cu stradutele mici si inguste, pavate cu piatra cubica, pline de liniste si de istorie, cu portul sau plin de iahturi insirate pe marginea apei in bataia soarelui ca margelele intr-un sirag.
    Nessebarul, oras-statiune-monument istoric, romantic, cald, primitor, este declarat in zilele noastre patrimoniu UNESCO ( din 1983), fiind cel mai vechi oras din Sud-Estul Europei, un adevarat muzeu in aer liber. Din pacate O treime din suprafata sa a fost acoperita de mare.
      O calatorie in imagini prin Nessebar, pentru cei care nu au trecut pe acolo este o adevarata revelatie. Acest mic oras nu se aseamana cu nici unul dintre orasele-port de la Marea Neagra, imbinand istoria si recentul intr-un mod extrem de placut. Intrarea in oras este dominata de o moara de vant, construita in perioada renasterii Bulgariei, sec VII-lea, extrem de bine conservata si cu rol pur ornamental, instalatiile nefiind functionale. Vechiul oras este strajuit de fortificatii ce dateaza de pe vremea cuceririi doriene (510 i.H), ascunzand inlauntrul lor frumuseti ce te asteapta sa le descoperi, cum ar fi Biserica Isus Hristos Atotputernicul, Biserica Sf.Sofia, una dintre cele mai vechi constructii din Nessebar, stradutele inguste..
     Bininteles ca daca veti merge intr-un week-end in Nessebar sau chiar in concediu nu veti sta sa vizitati doar muzee si biserici, chiar daca acestea sunt adunate pe o suprafata ce o strabati dintr-o suflare,veti dori sa stati la umbra unei umbrelute pe plaja si sa va scaldati in apa Marii Negre si slava domnului aveti unde.
     Una peste alta recomand cu caldura vizitarea Vechiului Nessebar, nu veti regreta. Preturile sunt accesbole, peisajele frumoase, istorie la tot pasul si mai ales curatenie.

joi, 5 mai 2011

Misterioasa Tunisie





LOCALIZARE

        Tunisia este cea mai nordica tara a Africii si, in acelasi timp, cea mai mica din grupul tarilor situate de-a lungul muntilor Atlas. In partea de est, Tunisia se invecineaza cu Marea Mediterana, la vest, cu Algeria, nordul este muntos, iar treimea sudica este dominata de Sahara. Relieful este variat si spectaculos. 
In nord, coastele Mediteranei se pierd rapid in interiorul lantului muntos care incepe la vest cu padurile de pluta de la Ain Draham si se termina cu lacurile gemene de la Bizerta si Ichkeul. Centrul Tunisiei este predominant de stepa, bogat in ruine romane si marginit la vest de Jebel Chambi, cel mai inalt varf muntos al Tunisiei (1520 m). Mergand spre est, intalnesti plantatii nesfarsite de maslini. Un lant de dealuri aride din Metlaoui pana la Maknassy fac un ultim front in fata desertului. In est intalnesti si un manunchi de insule, dintre care cea mai cunoscuta turistic este Djerba.

ISTORIE 

       Timp de 3000 de ani, Tunisia a fost martora a trecerii fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, spaniolilor, turcilor sau in final, francezilor. Au venit ca fugari sau aventurieri, sa cucereasca sau sa pretinda, razboinici sau misionari, comercianti sau agricultori, fiecare lasand o parte din povestea lor in piatra sau mozaic, pe dealurile Cartaginei sau la marginea Saharei. Mostenirea pe care au lasat-o Tunisiei moderne este o concentrare de situri istorice mai bogata ca oriunde altundeva in Africa.

DE CE SA VIZITAM ? 

     Tunisia este o imbinare de exotism istorie, ospitalitate si preturi mici intr-un continent salbatic, plin de neprevazut. 
        Exista cateva locuri care trebuiesc neaparat bifate atunci cand vizitati Tunisia. 

     Sahara tunisiana, plina de magie, straniu si exotism este unul din locurile acestea. Minunata Sahara te uimeste la inceput cu choturile ei intinse - lacuri sarate pe jumatate secate, care sunt adevarate spectacole in timpul verii. Cel mai mare si mai cunoscut lac sarat al Saharei Tunisiene este Chott El Jerid, lac ce-ti ofera o priveliste unica si momente de miraj.. Amestecul de sare si nisip al Saharei continua pe uscat multi kilometri, formand o crusta tare care ofera niste reflexii ireale in lumina soarelui. Imediat in apropierea choturilor incep oazele o combinatie exotica de palmieri, camile, izvoare de apa si cascade spectaculoase. 
                            
     Un alt loc care trebuie neparat vazut cand ajungeti in Tunisia sunt Ruinele Cartaginei, loc cu o puternica incarcatura istorica, situat pe malul Mediteranei, in golful Tunis. Nici un alt loc din Tunisia nu are o rezonanta mai mare decat Cartagina cu istoria ei tulburatoare, poveste a succesului si a decaderii, a distrugerii si a reconstructiei,a civilizatiei cartagineze si ulterior romane. Multe din vestigiile Cartaginei au fost scoase la iveala de UNESCO. 


                                          Cartagina


     Odata ajunsi in capitala Tunisiei, Tunis, este recomandat sa vizitati zona rezidentiala, Sidi Bou Said, cu stradutele ei pietruite si casele albe cu porti si ferestre vopsite in turcoaz. 
Sidi Bou Said este locul de unde se poate admira o panorama extraordinara a golfului. Muzeul National Bardo este un alt obiectiv deosebit situat in interiorul palatului bey-ilor otomani din Tunis, reamenajat pentru a gazdui o impresionanta colectie de mozaice romane. Muzeul acopera intreaga istorie a Tunisiei, din preistorie pana in perioada ocupatiei otomane. 
                                         Sidi Bou Said



     In Muzeul Bardo sunt dominante piesele din perioadele cartagineza, romana, crestina si arab-islamica: nenumarate mozaicuri, bine conservate si expuse pe pereti; statui, o fresca, urne funerare, pietre tombale, inventar casnic de interior, piese de imbracaminte, bijuterii.


                                          Muzeul Bardo

      Amfiteatrul El Jem, al doilea amfiteatru ca marime din lume din perioada romana ce s-a pastrat pana in zilele noastre. Vestitul Colosseum a fost construit in 230 d. Ch. ca sa rivalizeze cu cel de la Roma.Lungimea totala a elipsei amfiteatrului este de (149 m lungime, 124 m latime si 56 m inaltime), aproape de dimensiunile Colosseului Romei, cuprinzand, dupa tipicul roman doua arene, locuri speciale pentru aristocratie, scene speciale si inchisori pentru gladiatori, custi pentru animale si scoala speciala de instruire. Spre deosebire de Colosseumul din Roma, la El Djem arhitectii au prevazut doua pasaje subterane care conduceau spre arena de 65 m. Aici erau "anticamerele", unde fiarele si gladiatorii se pregateau de confruntare. Acest martet amfiteatru s-a conservat mult mai bine decat amfiteatrul din Roma. Eificiul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. 
                                          Amfiteatrul El Jem

       Merita vizitate cele trei oaze autentice - CHEBIKA, TAMERZA si MIDES. Cea care m-a impresionat cel mai mult a fost Chebika, prin peisajul stancos si salbatic, presarat pe alocuri cu palmieri, care rezerva calatorului ce se strecoara printre parapetii ingusti si abrupti surpriza descoperirii unui ochi de apa limpede si calda, la baza acestor stanci. Nu multe peisaje mi-au taiat respiratia, insa acesta e cu siguranta unul dintre ele. Cea de-a doua oaza, Tamerza, este numita si oaza ,,cascadelor", cascadele fiind de fapt niste mici caderi de apa care, intr-o zona aproape total desertica, inseamna intr-adevar foarte mult. Cat despre Mides, considerat de catre tunisieni si cea mai spectaculoasa oaza dintre cele trei, prezinta un relief foarte asemanator Marelui   Canion american. 

                                          CHEBIKA si TAMERZA 


 DE NEUITAT.. 

      Coloseum El Jem este de neuitat, maretia si arhitectura acestui coloseum care s-a pastrat de-a lungul secolelor. Daca urci treptele coloseumului si ajungi la treptele superioare, poti avea o imagine in ansamblu al coloseumului. 
                                         
                                          Coloseum El Jem

       Seara floclorica este deosebita, de cum cobori din autocar si pui picioarele pe nisipul rece si fin, simti ca esti in alta lume. Totul se petrece in jurul unui foc de tabara unde corturile sunt asezate in jurul focului. Atmosfera este intretinuta de cativa beduini care canta si danseaza, putem admira asa numitul dans al camilelor albe in jurul focului care este impresionant. Serata folclorica iti da prilejul sa simti atmosfera tunisiana prin muzica beduinilor, prin dansul camilelor albe. Dansul camilelor este deosebit, nimic nu se compara cu calaritul camilei in toiul noptii, sub clar de luna, te simti intr-o lume de poveste cu printi si printese si auzi muzica beduina ce-ti alina sufletul si ti-l umple deodata cu atmosfera minunata. 


                                          Seara floclorica


     Casele trogloditilor: sunt case sapate intr-un deal, sau case construite din chirpic, sunt cu adevarat impresionante prin modul in care iti exprima saracia in care traiesc acei oameni. Cum ai intrat in asa zisa curte a trogloditilor vezi un gard de lemn care sta sa cada, cateva baracute care tin adapost animalelor, un pui de camila slab, crescut de acestia ca atractie turistica, cativa copilasi cu niste haine jegarate si rupte isi faceau simtita prezenta prin rasetul si voisia lor, se bucurau la cateva fructe si cativa dinari primiti din partea turistilor. Este impresionanta saracia in care traiesc, daca stam sa ne gandim ca suntem in secolul XXI si sunt oameni care traiesc in case de chirpici neavand utilitati. 


                                          Casa trogloditilor

       Jeep safari: este o experienta destul de incitanta pentru impatimiti de adrenalina. Este o plimbare facuta cu jeepuri 4 & 4 la inceputul desertului, pe dune de nisip. Soferii tunisieni fac sa para totul si mai incitant alegand cele mai salbatice dune cu care masinile dau piept zruncinand-te la maxim. Senzatia este uneori aceasi cu acea a unei curse in montagne-russe. 
In timpul incursiunii in desert se viziteaza platoul de filmare al filmului Razboiul Stelelor. Imaginea platoului de filmare este destul de prafuita de vantul ce poarta nisipul de pe dunele de nisip si de trecerea timpului. Pe platou vezi tot felul de mici rachete de lemn, legate cu diferite sarme, si pictate putin cu albastru si rosu, daca te uiti mai atent ai impresia ca ar fi niste cuburi si cercuri de lemna cu care ne jucam noi demult pe vremea gradinitei; mai sunt tot felul de mici cocioabe rotunde care stau sa cada. 

                                          Jeep safari


GASTRONOMIE: 

Couscous: este mancarea traditionala a tunisienilor, este gatita intr-un vas special de lut, numit cuscusiera. Contine: graunte a-la-semoila, carne de vita, cartofi, morcovi, porumb, pastai si diferite sosuri.
                                          Couscous:

Brink: sunt ca niste trigoane foarte crocante si uscate care contin in interiorul lor carne de mile, vita sau oua prajite. 
Tanginele: sunt tocanite gatite in vase de pamant, contin: carne de vita, miel, legume: morcovi, cartofi. Mazare, pastai, condimente. 

STATIUNI 

        Sousse: e al treilea oras ca marime din Tunisia, este un oras ideal pentru petrecerea vacantei in familie, cu plaje cu nisip fin, apa limbede. Recomandata pentru odihna. 
                                          Sousse

        Nabeul: este cunoscut pentru plajele frumoase si magazinele cu numeroase obiecte din ceramica.    
        Monastir: este un oras - port cu lanturi hoteliere noi si cu o arhitectura extravaganta. Este o statiune plina de cafenele, baruri, pizzerii si baruri. In aceasta statiune puteti vizita cetatea Ribat iin cadrul careia puteti vizita micul muzeu islamic pe numele Ali Bourguiba.Se mai poate vizita Marea Moschee. 
        Puteti merge la Medina este centrul vechi al orasului unde puteti face cumparaturi in bazar.
      Hammamet: este o statiune de litoral, in plina dezvoltare turistica, cu lanturi hoteliere noi, unde intalnim magazine, cafenele, discoteci. Este recomandata tinerilor. 
      Yasmine Hammamet: este o statiune noua, in constructie, unde putem vedea cele mai bune hoteluri din Tunisia, este o statiune foarte cocheta cu strazi asfaltate si curate. 
       Portul El Kantaoui: este un oras- port cu iesire la marea Mediterana. Este un oras cu un punct de atractie turistica si adorita hotelurilor luxoase dar si datorita portului. Puteti opta pentru o mica croaziera pe Marea Mediterana cu unul dintre yahturile trase in port. Tot aici puteti poposi la cochetele cafenele, restaurante, baruri si pizzeri situate in jurul portului, puteti face cumparaturi de la micile tarabe si magazine din port. Printr-un tur pietonal pe una dintre strazile statiuni in apropriete de Hotel Hannibal, puteti vedea Hannibal Park cu tot felul de figurinele din plastic si ceara ale soldatilor romani imbracati in haine de lupta cu sabii si scuturi, figuri din plastic si ceara ale unor elefanti. 
Puteti vizita Aqua Park pentru copii.Este o statiune recomandata pentru odihna si relaxare atat tinerilor cat si varstnicilor.
                                            Portul El Kantaoui