Cautari pe blog

marți, 7 iunie 2011

Cuba - vacanta de vis







     Stat in America Centrala insulara. Asezatra la 145 km la Sud de Florida, cuprinde insula Cuba si insule mai mici din apropiere ( in total mai mult de 4000 ), precum Isla de la Juventud, cunoscuta si sub numele de Insula Pinilor.
     Frumoasa insula a Cubei reprezinta o vie atractie pentru turistii din intreaga lume, atat prin impresionantele bulevarde si piete ale metropolei Havana, cat si prin deosebitul farmec al arhitecturii coloniale spaniole al celorlalte orase si provincii ale sale, cum ar fi : Cienfuegos, Trinidad, Varadero sau Santiago de Cuba. Aceste orase prezinta obiective turistice importante, ce trebuie vizitate pentru o vacanta de neuitat in Cuba.
     Capitala: Havana. 
     Limba oficiala: spaniola.
     Religii: romano-catolica, santeria.
     Moneda: peso cubanez.
     Clima: semitropicala.
     In 1492, Cristofor Columb a revendicat insula pentru Spania; cucerirea spaniola a inceput in 1511, cand a fost intemeiata asezarea Baracoa.
In secolele urmatoare, indienii autohtoni au fost exterminati, iar sclavii africani, incepand cu sec. XVIII si pana la abolirea sclaviei in 1886, erau adusi aici pentru a lucra plantatiile de zahar.


Trabucurile cubaneze...
Cuba este renumita datorita trabucurilor, acestea sunt considerate cele mai bune din lume.
Puteti cumpara trabucuri cubaneze din Fabrica des Tabacos Partagas din Havana, dar si de la vanzatori ambulanti de pe strada.



HAVANA 

    Havana este cel mai mare oras al tării si capitala. Alte orase importante sunt: Santiago de Cuba si Camagüey. Printre cele mai cunoscute orase mici se numara Baracoa ( prima asezare spaniola din Cuba), Trinidad si Bayamo.
    Fondata in 1519 si impresionand prin stilul colonial al arhitecturii sale, capitala Cubei atrage turistii prin bulevardele sale somptuoase, prin muzeele, bisericile si fortaretele martore ale unei vechi civilizatii.

     Ce se poate vizita in Havana ?
   Havana centrala reprezinta o zona foarte atractiva pentru turisti, aici aflandu-se sase cladiri istorice emblematice pentru cultura cubaneza, dintre care cea mai impunatoare este cu siguranta Capitoliul. 
   Cele patru strazi istorice, precum si pietele din Havana centrala sunt impanzite cu autoturisme din anii ’50, foarte bine intretinute, care dau orasului un aer exotic.

    Gran Teatro de la Habana e o parte a complexului Palacio del Centro Gallego, plasata in centru orasului. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului mai multe spectacole celebre, astazi fiind sediul Operei si a Baletului National Cubanez. 

                                               Gran Teatro de la Habana 


     Muzeo de la Revolucion, a fost proiectat ca si palat prezidential, interiorul acestuia oferind numeroase detalii despre lupta cubaneza pentru independenta. 

                                          Muzeo de la Revolucion 


       Havana Veche face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorita bogatiti istorice, culturale si arhitecturale.

     Calle Oficios este strada pe care se afla cele mai multe muzee din oras, cele mai cunoscute fiind Museo del Auto Antiguo, unde sunt expuse masini antice, Museo                Numismatico, unde se afla expuse diferite colectii de monede si Muzeul Casa de los Arabes, unde pot fi vazute obiecte vechi din civilizatia araba. 

     Catedrala San Cristobal, reprezinta una dintre atractiile principale ale Havanei, datorita faptului ca se presupune ca aici ar fi adapostite ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb. Cladirea impresioneaza prin arhitectura neoclasica cu elemente baroce specifice cubaneze. 

      Vedado, a treia zona a Havenei reprezinta zona comerciala si moderna a orasului, cuprinzand patru mari bulevarde in care sunt amplasate cele mai importante cladiri administrative si economice ale Cubei. Aici se afla Plaza de Revolution, una din cele mai cunoscute locuri ale Havanei, unde au loc evenimentele politice sau culturale importante. In centru acesteia se afla memorialul Jose Martini, un turn cu o inaltime de 109 m, din varful caruia se poate admira privelistea intregului oras. 

     Carnavalul de la Havana se desfasoara la sfirsitul lunii iulie si inceputul lui august, debutind cu parade in fata Capitoliului si de–a lungul Maleconului in serile de weekend, acesta anuntind incheierea recoltarii trestiei de zahar, initial vestind, de asemenea, perioada in care sclavii erau liberi pentru a se bucura de sarbatoare. 

"Tropicana Show"

Primul show cubanez a fost in 1939 la deschiderea acestui club de catre Victor Correa. Printre celebritatile care au urcat pe scena clubului se regasesc: Nat Jing Cole, Benny More, Bola de Nieve si Celia Cruz, etc.
Tropicana Show se desfasoara intr-un club de noapte din Havana care se numeste Tropicana. Acest cabaret poate fi comparat cu Moulin Rouge din Paris. Acest spectacol este uimitor datoriita coregrafiei, efectelor de iluminare, schitele costumelor. Este programul cu cel mai inalt nivel cu aportul a 200 de dansatoare cubaneze frumoase.






VARADERO 

    Situat in vestul provinciei Matanzas, Varadero incanta privirile turistilor prin cei aproape 20 km de plaja cu nisip alb, unde se pot practica aproape toate sporturile acvatice: inot, scufundari, navigare, windsurfing. La atmosfera sa relaxanta contribuie bulevardele marginite de cocotieri si hibiscus, superbe flori tropicale, numite "flacara junglei".

        Agrementul in Varadero este asigurat, ca in majoritatea oraselor din Cuba de viata de noapte, foarte activa. Exista numeroase cluburi de noapte, café-cluburi, cluburi de jazz, cafenele, baruri si discoteci, dar si cateva parcuri de distractii, precum si numeroase obiective turistice.

     Principalele puncte de atractie sunt reprezentate de impresionanta fortareata Cardenas si de pestera Cueva Bellamar, intinsa pe o lungime de doua mile, impresionand prin nenumatele sale stalactite si stalagmite.

Plaja Varadero


     Puteti opta pentru o excursie la plajele din Varadero, puteti inchiria o barca cu fund de sticla si puteti admira epavele marine si vietatiile marine de la bordul navei. Puteti lua lectii de scuba diving sau sa mergeti la pescuit. 

Excursie la Insula Cayo Blanco 


Puteti opta pentru o croaziera la Cayo Blanco cu cataramanul. Cayo Blanco este o insula nelocuita, care se afla la 30 min distanta de Varadero. Aici aveti ocazia sa admirati litoralul cubanez, care este datorita broscutelor tstoase, pasarilor tropicale, pestilor si a crustaceelor. Pe insula este un centru de scufundari, snorkeling pentru cei care doresc sa exploreze corali si flora marina.



Delfin Show 

Delfinii la semnale sonore in speranta unor inbucaturi gustoase prin trucuri istete fac publicul sa se distreze. 
Program distractiv pentru mari si mici. Puteti rezerva o sedinta de inot cu delfinii ce dureaza cca. 15 min.


SHOPPING
Daca doriti sa faceti shopping in Cuba, cele mai renumite magazine sunt in Havana.

GASTRONOMIE

Mancarea cu specific cubanez este ajiaco – o supa preparata din carne si legume. Se consuma foarte mult peste sau alte specialitati marine. In ceea ce priveste desertul, printre cele mai delicioase este guenguel – un amestec de porumb, zahar si chimen.

Ajiaco 















Niciun comentariu: