Cautari pe blog

duminică, 15 mai 2011

Calatorie in India



ACTE NECESARE CALATORILOR IN INDIA 
   Pentru a aplica pentru viza de India, aveti nevoie de: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie; acesta trebuie sa aiba cel putin 2 pagini libere, formular viza completat in original de aplicant, 2 fotografii tip pasaport, rezervarea biletului de avion. 
Taxa de viza este cca. 200 lei/ pers 


    VACCINE PENTRU CALATORIA DVS. IN INDIA 
  Pentru cei care doresc sa calatoreasca in India este foarte important de stiut ca trebuie sa se vaccineze cu 2-4 saptamani de plecare. 
   Va recomand vaccinele impotriva: malariei, hepatitei A si B, meningitei, febrei tifoide, poliomelititei, frigurilor galbene, encefalita japoneza, turbare, rubeola, rujeola. 

PREZENTARE GENERALA 


India se intinde spre golful Bengal la sud - est si spre Marea Arabiei catre sud - vest. 
Moneda nationala: rupia. 
Suprafata: 3.166.414 kmp. 
Populatia: 1.210.193.422
Capitala: New Delhi 
In India se intalneste o mare varietate etnica, locuitorii fiind descendenti ai invadatorilor sau ai celor care au populat continental in timpuri stravechi. 
Limbile oficiale sunt hindi si engleza, dar se vorbesc de asemenea si alte limbi, precum: bengali, kasmira, marathi, urdu si limbi dravidiene. 
Religii: hinduism, budism, sikhism, islam, crestinism. India este alcatuita din 3 regiuni geografice: Muntii Himalaya, care formeaza granita de nord, campia gangetica si a Indului si regiunea de sud, in care se afla podisul Deccan. 


CE VIZITAM IN INDIA? 

DELHI 
      In Delhi vizitam: poarta Indiei, Qutab Minar, Mormantul Humayun, Rastrapati Bhawan, Circul Post Rajpath Co naught. 

POARTA INDIEI

Poarta Indiei este un monument construit in cinstea celor 70.000 de soldati indieni cazuti in Primul Razboi Mondial. 

MOSCHEEA JAMA MASJID

Moscheea Jama Masjid, aceasta este cea mai mare moschee din India. Mocheea a fost construita intre anii 1644 si 1658 la ordinul imparatului Shah Jahan Mughal. Vom vizita Rajghat acesta este locul unde a fost incinerat Mahatma Gandhi pe 31 ianuarie 1948. 

FORTUL ROSU  

 Fortul Rosu a fost construit intre anii 1638 – 1648 de imparatul Shah Jahan. Se numeste Fortul Rosu datorita constructiei sale din piatra rosie si este unul dintre cele mai frumoase forturi din lume. 

TEMPLUL LAXMI NARYAN 

Templul Laxmi Narayan a fost construit in 1938 in cinstea Zeitei Laxminara. Anual mii de pelerini din toata lumea se aduna aici pentru a sarbatorii zilele: Janmashtami si Diwali. Constructia Palatului Prezidential a inceput in 1927 si a fost terminat in 1929, servea ca resedinta a Viceregelui. 
Turnul Qutab Minar a fost construit pentru a celebra Victoria din 1193. Turnul este construit din gresie rosie iar peretii acestuia sunt sculptati cu versete din Coran. HumayunTomba fost construit in 1565 I.H, la cererea reginei Haji Begum. 

AGRA 

TAJ MAHAL 





Constructia Taj Mahal-ului a demarat in 1631 si a durat 22 de ani. Se spune ca 20 de mii de oameni ar fi fost trimisi sa munceasca aici. Materialele erau aduse din intreaga Indie si din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei "flote" ce numara 1000 de elefanti. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne". Cladirea "rasare" din peisajul roscat, asezata fiind pe o terasa de marmura alba care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali. Complexul mai cuprinde in afara de palatul propriu zis si doua moschei construite in acelasi stil inconfundabil. Inauntrul domului se afla sicriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase. Atat de stralucitoare sunt interioarele incat au fost descrise ca fiind "proiectate de uriasi si finisate de bijutieri". Singurul obiect asimetric din interiorul domului este sicriul imparatului care a fost construit alaturi de cel a reginei, cativa ani mai tarziu. Imparatul a fost detronat de unul dintre fiii sai si incarcerat in fortul din Agra. In timpul celor 8 ani de prizonierat imparatul putea sa vada "lacrima" imaculata a Taj-ului. Aceeasi marmura este intalnita si in camera mortuara, care prezinta sculpturi cu modele florale. 

JAIPUR 

Orasul Jaipur este cunoscut sub numele de Orasul Roz, deoarece toate cladirile orasului au o tenta de culoare roz. Este un oras medieval ce ne incanta cu imaginea unor palate impunatoare, forfota bazarelor. 

FORTUL AMBER



Fortul Amber 
Excursia cu elefantii la Fortul Amber este extraordinara, pe parcursul plimbarii puteti admira orizontul orasului Jaipur, Lacul Maotha si zidurile acestuia. In drum spre Amber se face un popas pentru a fotografia Hawa Mahal sau Palatul Vanturilor. 
Turul Fortului Amber este un tur clasic si romantic. (Turul Fortului Amber dureaza aprox.3-4 ore). In interiorul Jag Mandir se afla Sheesh Mahal sau Palatul Oglinzilor, acesta este principala atractie in Fortul Amber. 
Jag Mandir a fost construit de Maharaja Narinder Singh intre anii 1845-1862. Sheesh Mahal este împodobit cu mii de bucati de oglizii comandate special din Belgia. 

MANDAWA 
Principalele atractii ale orasului Mandawa sunt: Fortul Mandawa, siturile turistice Lakshmi Narayan Ladia Haveli, Haveli Newtia si Gulab Rai Haveli Ladia. 
Fortul Mandawa a fost construit in 1797 la cererea imparatului Shekhawati Nawal Singh. 

JAISALMER 
In Jaisalmer puteti opta pentru excursia cu camilele la dunele de nisip Sam. Va recomand sa nu va aventurati si sa stati aproape de raika ( ghidul ) dvs. care va va conduce prin nisipurile miscatoare. Seara se face un foc de tabara iar in jurul focului se canta balade la harpa sau narth, iar dansatorii rajasthani danseaza in jurul focului. 






Orasul Jaisalmer este popular datorita forturilor sale, palatelor havelis (vile), caselor de chihlimbar, dunele sale de nisip care ofera un safari exotic. 
Atractiile turistice ale orasului Jaisalmer sunt: Fortul Jaisalmer, Patwon ki haveli, Nathmalji ki Haveli, Salim Singh ki Haveli, Turnul Tazia si Lacul Gadsisar. 

Fortul Jaisalmer este situat pe dealul Trikuta. A fost construit in sec. al 12 lea, cu o inaltime de 250 m inconjurat cu un gard de 30 m inaltime, cu 99 bastioane. Conacele Jaisalmer au fost construite de negustorii bogati ai orasului. 
Conacul Salim Singh ki Haveli a fost construit in 1815 la cererea ministrului Singh Salim. Conacul Nathmal Haveli a fost construit in anul 1885 de ministrul Diwan Mohata Nathmal. Bara Bagh este o oaza de pe malul Gadsisar Sagar. 
Turnul Tazia a fost construit in 1886 I.H si a fost dedicat conducatorilor orasului Jaisalmer. 

         UDAIPUR


Principalele atractii ale orasului sunt: Palatul City, Suraj Gokhada, Balconul Soarelui, Templul Jagdish, Lacul Fateh Sagar, Sahelionki- Bari, Scoala de Pictura in miniatura, Lacul Pichola, Jag Mandir. 
Palatul City a fost construit in 1725, fiind situat de-o parte si de alta a Lacului Pichola. Maharanas Suryavanshi de Mewar se adresa poporului in momentele de cumpana, de la Balconul Soarelui pentru a restabili increderea poporului sau. 
Templul Jagdish 

Templul Jagdish a fost construit in sec. al 16 lea si a fost dedicat Domnului Vishu. 
Gradina Sahelionki-Bari a fost conceputa ca un parc de agrement, destinata celor 48 de slujnice care o insoteau pe printesa Udaipur. Sahelionki - Bari are numeroase fantani, 4 piscine, statui sculptate in forma de elefanti si pasari. 
Scoala de Pictura in miniatura, unde aveti ocazia sa interactionati cu artizanii care va vor da cateva sfaturi despre arta traditionala. Seara puteti opta pt o plimbarea cu barca pe lacul Pichola. 

GASTRONOMIE 

        Bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari. 
Aceste combinatii au dat nastere unei adevarate arte care variaza in functie de religie, bogatie, gust si mai ales clima. 
       In nord, datorita climei mai reci, mesele contin mai multa carne, accentul cade pe condimente, dar nu pe chili. In zonele de nord ale Indiei, orezul nu este foarte popular. 
        In sud, unde clima este foarte calda, se intalnesc multi vegetarieni (o influenta a hinduismului), iar orezul este la loc de cinste, acesta fiind mancat intotdeauna cu mana. 
Nordul si vestul Indiei au fost mult influentate de ocupatia musulmana, astfel ca exista feluri de mancare inrudite cu cele din bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei Centrale, precum kebab, kofta si biryani: Rogan Josh (miel picant); Gushtaba (chiftelute picante in iaurt);  deliciosul Biryani (carne de miel sau de pui in orez cu aroma de portocale stropit cu zahar).

Gushtaba

 Biryani 

Rogan Josh 

In est, predomina influentele bengaleze, reprezentate de pui cu curry sau linte. Cat despre coastele Indiei, se spune ca mancarea de aici este divina. Se consuma mult peste, fructe de mare si nuca de cocos. 
In sud-estul Indiei, chili este regele mesei, folosit uneori in exces. In ceea ce priveste produsele lactate, se folosesc foarte mult: untul (ghee) si iaurtul (dahi). 

SFATURI … 


Daca v-ati hotarat sa va luati o vacanta in India va recomand sa va cazati la hoteluri de 4-5*, deoarece cele de 3* sunt modeste. 
Va recomand sa va cumparati bilete de transport ( autobuz, tren, avion pt cursele interne ) de la agentii licentiate. 
Taxiuri: 
Va recomand sa intrebati care este costul pe km / parcurs inainte de a va urca in taxiu, deoarece exista riscul ca la sfarsitul calatoriei dvs. , taximetristul sa va ceara un tarif mai mare. Puteti negocia pretul pentru calatoria dvs. cu indianul inainte de a va urca in taxiu. 
Va recomand sa va luati medicamente la dvs. , deoarece in India medicamentele fabricate la nivel local nu au acelasi nume ( brand ) ca in Romania. Este indicat sa aveti reteta de la medicul de famile pentru toate medicamentele care le aveti la dvs. 
Va recomand sa va luati incaltaminte comoda si haine adecvate, deoarece la intrarea in temple nu va lasa sa intrati daca vi se vad portiuni din piele. La intrarea in temple sunt camere unde va unde va puteti schimba si puteti pune pe dvs. o pelerine sau va puteti depozita diferite obiecte. 
Nu va recomand sa calatoriti in India pe cont propriu fara un grup organizat si un ghid care sa va insoteasca pe toata perioada sederii dvs. acolo. Evitati zonele izolate si iesirile noaptea. 


Asta e tot, va urez vacanta placuta ! 



4 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant articolul. Felicitari!

Anonim spunea...

India,tara tuturor contrastelor! Erau bune si ceva poze cu mahalalele si scaldatul in gange!

Mda spunea...

Când o avea India populaţia 100 milioane eu oi fi un popă mare şi gras..

Vezi pop. Indiei: 1,210,193,422

iancu spunea...

pune si mai multe detalii referitoare la : preturi,taxe,hotel etc etc ...ce implica calatoria in sine :)